Zetbanken

In een praktijklokaal, een garage of in een onderhoud werkplaats kan een zetbank niet ontbreken. Met de zetbank kunt u plaatmateriaal in de gewenste vorm en hoek buigen. Na het vastklemmen van het materiaal kunt u met behulp van de handgreep de buigbalk omhoogtrekken. Het plaatmateriaal wordt dan om de bovenliniaal gebogen tot de gewenste hoek is bereikt. Het mooie van een zetbank is dat het materiaal niet beschadigd raakt en mooi vlak blijft. Er zijn meerdere uitvoeringen leverbaar zowel handbediend als elektrisch.

Den Hertog Machines bv heeft meerdere nieuwe en gebruikte vingerzetbanken in het assortiment. Het kenmerk van vingerzetbanken is dat de zetliniaal bestaat uit delen van ongelijke lengte: de zogenaamde ‘vingers’ of 'segmenten'. Het voordeel van de zetbank of plooibank is dat u de zetliniaal met de vingers praktisch elke gewenste lengte kunt geven. Met een vingerzetbank kunt u metalen platen omzetten in doosvormen of andere ingewikkelde plaatvormen. We hebben vaak merken als Jorg, Gosmeta, Bronswerk en Safan.

Overweegt u om een zetbank aan te schaffen of wilt u graag meer weten over onze gebruikte of nieuwe machines? We ruilen ook gebruikte machines in. Den Hertog Machines bv is dé specialist in Nederland en daarbuiten. Wij helpen u met machines voor uw plaatwerk.